Σάββατο, Απριλίου 28

Η ΝΟΣΟΣ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ

 Τι είναι η νόσος
Η θυλακίτιδα συμβαίνει όταν τα τριχοθυλάκια πάθουν βακτηριακή μόλυνση, προσοχή λοιπόν ακόμα και όταν οι τρίχες μας γυρνάνε και μένουν μέσα στο δέρμα μας . Σοβαρές λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη απώλεια μαλλιών και ουλές, ακόμη και μια ήπια θυλακίτιδα μπορεί να είναι δυσάρεστη και άσχημη


Πού οφείλεται η νόσος – Αίτια - Παράγοντες που την πυροδοτούν

Το συχνότερο αίτιο της θυλακίτιδας είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.

Άτομα που έχουν  κοινή ακμή και λαμβάνουν αντιβιοτικά, μπορεί να εμφανίσουν θυλακίτιδα. Σπάνια μικροβιακή θυλακίτιδα προκαλεί η ψευδομονάδα (ανοσοκατεσταλμένα άτομα.)

Οι μύκητες μπορεί να προκαλέσουν δερματοφυτική θυλακίτιδα είτε στο τριχωτό της κεφαλής είτε στα γένια, είτε να σχηματιστεί το κοκκίωμα του Majocchi που συνυπάρχει με δερματοφυτία (βγαίνουν τρίχες μέσα από το σπίλωμα που δημιουργείται) των μηρογεννητικών πτυχών

Άλλα αίτια είναι οι ιοί όπως ο ιός του απλού έρπητα, η σύφιλη και σπανιότερα τα παράσιτα.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν την θυλακίτιδα είναι οι : 
  •  Η κακή υγιεινή του σώματος
  •  Το ξύρισμα και οι τραυματισμοί των περιοχών με έντονη τριχοφυϊα, (τα γένια,οι μασχάλες και οι μηροί).
  •  Η αποτρίχωση όταν δεν γίνεται σωστή απολύμανση της περιοχής
  •  Τα στενά ενδύματα, οι νάρθηκες, κ.λ.π.
  •  Τα τροπικά κλίματα και η έντονη υγρασία
  •  Η συχνή χρήση τοπικών κορτιζονούχων σκευασμάτων.
  •  Η συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών
  •  Ο σακχαρώδης διαβήτης.

Παρασκευή, Απριλίου 27

ΒΡΑΒΕΙΑΚΙΑ ΤΟ 2ο KREATIV BLOGGER

2ο βραβειάκι από ένα blog που μου αρέσει το http://beautyandthemist.blogspot.com/  ευχαριστώ πάρα πολύ την Demi Mist  που επέλεξε να μου το προσφέρει.

Πέμπτη, Απριλίου 26

ΒΡΑΒΕΙΑΚΙΑ - AWARDS


Αυτό το βραβειάκι μου το χάρισε η γλυκοπαραμυθένια από το http://glykoparamithenia.blogspot.com/  και την ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Σύμφωνα με τους κανόνες πρέπει να γράψω 7 πράγματα για μένα και να το δώσω σε 10 blogs!
 Πάμε λοιπόν!

1. Είμαι νέα στο χώρο του blog και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς
2. Όλες οι αναρτήσεις μου είναι από εμένα χειροποίητες και  τις προβάλω υπεύθυνα και μετά από έρευνα.
3. Δεν μου αρέσει το έντονο μακιγιάζ και γενικά το αποφεύγω επάνω μου, πιστεύω όσο ποιο πολύ αγγίζουμε το φυσικό είναι και το καλύτερο.
4.  Δεν συνηθίζω να δείχνω φωτογραφίες από την δουλεία μου αλλά επειδή μου το ζητάτε θα σας δείξω μερικές προσεχώς αυτές τις ημέρες.
5. Από τα ποιο χρήσιμα πράγματα που χρησιμοποιώ είναι η αντηλιακή
6. Η ηλικία μου  είναι 30+
7. Έχω πράσινα μάτια και ξανθά μακριά μαλλιά

Τώρα τα blog στα οποία θέλω να δώσω και εγώ  με τη σειρά μου το βραβειάκι  είναι  σε νέες φίλες μου και φίλους, που με πολύ χαρά διαβάζω! Η σειρά είναι τυχαία.

Τετάρτη, Απριλίου 25

ΒΕΡΝΙΚΙΑ ESSIE ΣΥΛΛΟΓΗ ''BIKINI SO TEENY'' καλοκαίρι 2012



Ο οίκος essie παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2012 και άλλη  μια νέα συλλογή την ''bikini so teeny '' και αποτελείται από έξι αποχρώσεις
Τα ονόματα των αποχρώσεων της σειράς:
·  Μπικίνι so Teeny - απόχρωση λαμπερή μπλε ουρανού
·  Cascade Cool - παγερή, γυαλιστερή ροζ
·  All Tied Up  - λιωμένο χαλκό μπρονζέ
·  Off the Shoulder - hot pink
·  Fear or Desire - φωτεινό πορτοκαλί
·  Mojito Mandess  - πράσινο απαλό
Η  καλοκαιρινή συλλογή της
essie  θα διατίθεται από τον Ιούνιο του 2012

Τρίτη, Απριλίου 24

ΒΕΡΝΙΚΙΑ CHINA GLAZE ΚΡΑΚΕΛΕ GLITTER καλοκαίρι 2012


 H China Glaze για το καλοκαίρι παρουσιάζει μια συλλογή κρακελέ glitter, έρχεται με τέσσερις αποχρώσεις και θα είναι διαθέσιμες από το Μάιο.  Μπορείτε να δείτε στις φώτο εφαρμογή πάνω στο νύχι με μαύρη και με άσπρη βάση.









Δευτέρα, Απριλίου 23

ΒΕΡΝΙΚΙΑ ESSIE ΣΥΛΛΟΓΗ NEON ''POPPI RAZZI'' ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012


Ο οίκος essie παρουσιάζει μια νέα συλλογή  νέον   «Poppi  Razzi» με τέσσερις  έντονες αποχρώσεις και  με ένα λευκό βερνίκι για βάση όπου το περνάμε πρώτα και μετά προσθέτουμε  δύο στρώσεις με την απόχρωση τις αρεσκείας μας, μπορούμε φυσικά εάν θέλουμε να μην πάρουμε όλη την συλλογή και να την πάρουμε μεμονωμένα και θα περάσουμε τρεις στρώσεις από την απόχρωση που μας αρέσει για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πώληση της συλλογής θα ξεκινήσει από 1η Μαΐου.



Η συλλογή αποτελείται από τέσσερις καλοκαιρινές αποχρώσεις νέον  με τα ονόματα των φώτα, κάμερα, δράση, και μπαζούκας.

 Τα φώτα είναι ένα έντονο ροζ τσιχλόφουσκα.
 Η Κάμερα είναι μια κόκκινη απόχρωση
 Η δράση πρόκειται για μια ελαφριά υβριδική  μανταρίνι απόχρωση.  
 Μπαζούκας είναι μια απόχρωση κοραλλί που έρχεται προς το πορτοκαλί.

Κυριακή, Απριλίου 8

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ






Μπορείτε να τις βρείτε στο εμπόριο υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Τοποθετούνται  με κόλα πάνω στις φυσικές μας κοντά στην βάση τους. Τις βρίσκουμε  σε τουφάκια σε διάφορα μεγέθη small,medium,large, υπάρχουνε και οι ολόκληρες που μπαίνουν και καλύπτουν όλο το βλέφαρο και μπορούνε να ξαναχρησιμοποιηθούν εάν της αφαιρέσουμε,  ακόμα τις βρίσκουμε  ανά  μια τρίχα  και τοποθετούνται με τη μέθοδο μία προς μία (one by one) με κόλα και διαρκούν εώς και δύο μήνες απλά ανά 15 με 20 ημέρες χρειάζονται συντήρηση, λόγω αναδόμησης των βλεφαρίδων μας με νέες. Τις πρώτες 24 ώρες, προσέχουμε να μη βρέξουμε τα μάτια και επίσης αποφεύγουμε το κολύμπι και οτιδήποτε μπορεί να τις ξεκολλήσει. Κατά το διάστημα που είναι τοποθετημένες οι βλεφαρίδες, μην τρίβετε δυνατά τα μάτια σας, μην τραβάτε τις βλεφαρίδες και μην χρησιμοποιείται ψαλίδι για γύρισμα των βλεφάρων. Επίσης, μην κάνετε περμανάντ ή βαφή βλεφαρίδων. Δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται επάνω τους προϊόντα με βάση το λάδι, λοσιόν, γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ.  Θα πρέπει να εφαρμόζετε προϊόντα με βάση το νερό. Θα βρείτε στο εμπόριο αρκετές σκιές που έχουνε βάση το νερό όπως εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα μην χρησιμοποιήσετε αδιάβροχη. Για να τις αφαιρέσουμε φτάνει να τις τραβήξουμε προς τα έξω εάν δούμε ότι δυσκολευόμαστε βάζουμε λίγο λοσιόν ντεμακιγιάζ  ή λάδι και τις αφήνουμε  λίγο να μαλακώσει και μετά τις αφαιρούμε έχοντας κατεύθυνση προς τα κάτω.
Μπορείτε να τις βάλετε άφοβα και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.



Σάββατο, Απριλίου 7

Ο ΪΟΣ HPV

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ   7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Είναι σε έξαρση στην Ελλάδα και πάρα πολλές γυναίκες δεν δίνουνε σημασία είτε για να κάνουνε ‘’ΤΕΣΤ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’  που είναι υποχρεωτικό και πρέπει να το κάνουμε όλες μας ανά χρόνο αλλά και όλες οι γυναίκες που είναι κάτω από 26 ετών μπορούνε να κάνουνε  το εμβόλιο του ιού και είναι κρίμα να μην πηγαίνουνε να το κάνουν, η πολιτεία το παρέχει δωρεάν  και η συμμετοχή εώς σήμερα είναι πάρα πολύ μικρή.  Παλαιότερα είχε 80 στελέχοι σήμερα έχουνε ανακαλύψει ότι έχει 150!!! Και έχουνε  τον ιό περίπου το 70% των γυναικών,   τα ποιό επικίνδυνα είναι το 15 και 16 τα οποία μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή και είναι υπεύθυνα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.  Εάν διαγνωστεί έγκαιρα  μπορεί να γιατρευτεί. Ο τρόπος διάγνωσης του είναι με το τεστ  Παπανικολάου. Για τις γυναίκες ο αρμόδιος γιατρός για αυτή την εξέταση είναι ο/η γυναικολόγος.  Για τους άντρες εφόσον παρουσιάζουνε στο σημείο της βαλάνου σπυράκια σαν κρεατοελιές πρέπει επειγόντως να μεταβούνε στον δερματολόγο, εάν δεν εμφανίσουν συμπτώματα δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέταση που θα χρειαστεί να κάνουν.
Μπορεί να τύχει να έχουμε τον ιό αλλά να μην παρουσιάζουμε συμπτώματα και να τον  μεταδίδουμε  με όποιον ερχόμαστε σε επαφή. Μία άλλη περίπτωση είναι να κολλήσουμε τον ιό για ένα δύο χρόνια χωρίς συμπτώματα να δημιουργήσει αντισώματα ο οργανισμός μας και να εξαφανιστεί . Στις γυναίκες μεταφράζεται εάν είναι υψηλού η χαμηλού κινδύνου. Εφόσον διαγνωστεί κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τριών ή έξι μηνών  τεστ Παπανικολάου και εάν κρίνει ο/η γυναικολόγος παίρνει δείγμα και ελέγχει ενδοσκοπικά τον τράχηλο.
Φτάνει να σας πω ότι τα γνωστά σε όλους μας σπυράκια μυρμηγκιά που βγάζουμε στα χέρια μας είναι στέλεχος του ιού, βέβαια δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε ούτε να αρχίζουμε να ανησυχούμε,  σας το λέω απλά για να καταλάβετε ότι κάποια στιγμή στην ζωή μας όλοι μας μπορεί να το έχουμε κολλήσει.
Εγώ δεν θέλω να σας υποδείξω να το κάνετε ή όχι το εμβόλιο αν και πρέπει, αλλά αυτό που έχω να προτείνω είναι οπωσδήποτε να κάνετε τεστ Παπανικολάου , είναι ένας  γυναικολογικός  έλεγχος που πρέπει να το κάνουμε μια φορά το χρόνο.

Παρασκευή, Απριλίου 6

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Στατιστικά στοιχεία

Κρούσματα

Σύμφωνα με τη Διεθνή Έκθεση για τις καρκινικές νόσους που παρουσιάστηκε στη Γενεύη της Ελβετίας από την IARC (International Agency for Research on Cancer), ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο κοινή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως. Στις Η.Π.Α. τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200.000 ετησίως, ενώ στην  Ελλάδα διαγιγνώσκονται περίπου 4.500 γυναίκες με καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο. Υπολογίζεται (βάσει στοιχείων του έτους 2002) ότι 1 στις 8 γυναίκες στην Αμερική και 1 στις 9 στην Ευρώπη θα νοσήσει από κακοήθη μαστική νεοπλασία κάποια στιγμή στη ζωής της. Μόλις το 30% από τις γυναίκες αυτές έχει ιστορικό κληρονομικότητας στην οικογένειά των. Στην Ελλάδα το αναλογικό ποσοστό κρουσμάτων είναι 1 στις 12.
Είναι ενδιαφέρον ότι, στην Ευρώπη, το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο – ποσοστό που στην Ελλάδα μόλις και μετά βίας εγγίζει το 5%. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πόσο ελλιπής είναι η σχετική ενημέρωση μεταξύ των Ελληνίδων, γεγονός εξαιρετικά λυπηρό, αν λάβουμε υπόψη τις δυνατότητες πλήρους ίασης που παρέχει μία έγκαιρη διάγνωση.
Το πενταετές ποσοστό επιβίωσης σε περιπτώσεις διάγνωσης σε πρώιμο στάδιο φθάνει ως και το 95%, στοιχείο που υποδηλώνει πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς για την πλειονότητα των γυναικών που φροντίζουν να τον εντοπίσουν έγκαιρα, μέσω συχνών προληπτικών ελέγχων και ψηλάφησης του στήθους. Αν και μόλις το 20% των διογκώσεων που μπορεί να εντοπιστούν μέσω της ψηλάφησης ενδέχεται να είναι καρκινογόνο, όλες πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά από γιατρό αμέσως μετά τον εντοπισμό τους.
Τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του μαστού χαρακτηρίζονται από πτωτική τάση από τις αρχές του 1990, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να εντοπίζονται στις γυναίκες κάτω των 50. Οι ερευνητές αποδίδουν την πτώση αυτή στην έγκαιρη διάγνωση μέσω μαστογραφιών καθώς και στις βελτιώσεις που έχουν επέλθει στις σχετικές θεραπευτικές αγωγές. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο του μαστού αυξάνεται συνεχώς  - από τον Ιανουάριο του 2006, υπήρξαν περίπου 2,5 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ που, βάσει της έκθεσης, έχουν ξεπεράσει με επιτυχία την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού.

Συμπτώματα

Ο Καρκίνος ως ομάδα ασθενειών χαρακτηρίζεται από ορισμένα γενικά συμπτώματα, ενώ κάθε διακριτή του μορφή συσχετίζεται με ορισμένα ειδικά συμπτώματα. Τα ειδικά συμπτώματα που χαρακτηρίζουν εν γένει τις εκάστοτε παραλλαγές του καρκίνου του μαστού - η φύση και η έκταση των οποίων ποικίλλει – είναι τα εξής:

  • Εξόγκωμα, ογκίδιο ή σκλήρυνση στην ευρύτερη περιοχή του μαστού και/ή της μασχάλης.
  • Έκκριση υγρών ή αίματος από τη θηλή του μαστού.
  • Διόγκωση λεμφαδένων της μασχάλης.
  • Έλξη του δέρματος ή της θηλής προς το εσωτερικό του μαστού (εισολκή δέρματος).
  • Αλλοιώσεις του δέρματος (όψη φλοιού πορτοκαλιού).
  • Ερυθρότητα, φλόγωση, ευαισθησία ή πόνοι στο στήθος

Δευτέρα, Απριλίου 2

ΒΕΡΝΙΚΙΑ ESSIE ΣΥΛΛΟΓΗ '' ΓΑΜΟΣ''

Ο οίκος essie παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2012 μια συλλογή γάμου για όσες έχετε σκοπό να παντρευτείτε και ορκίζεται να σας εντυπωσιάσει για την σημαντικότερη μέρα της ζωής σας. Είναι τέσσερα βερνίκια με  απαλά χρώματα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


1. Πάντα να πλένετε και να καθαρίζετε τα νύχια σας πριν εφαρμόσετε το χρώμα των νυχιών. Μουλιάστε τα νύχια σας με νερό και αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και τα πετσάκια γύρω από τα νύχια.

2. Με ένα ψαλίδι η νυχοκόπτη  διαμορφώστε ανάλογα τα νύχια και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό. Στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα και απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

3. Αφήστε τα νύχια ξηρά για 10 λεπτά. Μετά, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση βάσης για τα νύχια σας για να κάνετε το βερνίκι νυχιών να  διαρκεί περισσότερο και να προστατεύει το νύχι σας.

4. Εφαρμόστε το λεπτό στρώμα βάσης έτσι ώστε  να καλύπτει τα νύχια μέχρι τα άκρα. Σε γενικές γραμμές, το βερνίκι νυχιών αρχίζει να φεύγει έξω από τα άκρα πρώτα. Αυτή η επίστρωση προστατεύει το βερνίκι νυχιών και το καθιστά μακράς διάρκειας.

5. Αφήστε την βάση να ξεραθεί  στα νύχια σας. Μετά την λεπτή στρώση αφού έχει στεγνώσει, εφαρμόστε μια στρώση από το βερνίκι νυχιών σε ότι απόχρωση σας αρέσει και αφήστε το να στεγνώσει.

6. Ένα tips ομορφιάς για να κρατήσει το βερνίκι νυχιών για πολλές ημέρες είναι να εφαρμόσετε  τρεις παρά δύο στρώσεις (με βάση την απαίτηση και την απόχρωση).

7. Τα βερνίκια νυχιών θα πρέπει να τα κάνετε εφαρμογή με 3 στρώσεις. Αυτό αναδεικνύει το πραγματικό χρώμα των νυχιών και επίσης φαίνεται καλό.

8. Αφήστε το βερνίκι νυχιών να στεγνώσει στον αέρα. Εφαρμόστε ένα ελαφρύ top πάνω από το βερνίκι νυχιών. Αυτό προστατεύει το βερνίκι νυχιών και το καθιστά  να διαρκεί περισσότερο. Αφού στεγνώσει βάλτε λαδάκι, κρεμούλα στο περιβάλλοντα χώρο γύρω από τα νύχια και είσαστε έτοιμη.

9. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάμψη με  glitter επάνω  για να προσθέσετε μια διαφορετική νότα  στο βερνίκι νυχιών σας.

10. Εάν βιάζεστε, μουλιάστε τα χέρια σε κρύο νερό για 5 λεπτά μετά την εφαρμογή με βερνίκι νυχιών. Διαφορετικά, στεγνώνουν στον αέρα τα νύχια.