Παρασκευή, Μαρτίου 30

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ


ΠΟΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ  95%  H  75% 
Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα ή υδροξυαιθάνιο ή μεθυλοκαρβινόλη είναι (στις συνηθισμένες συνθήκες, T = 25°C, P = 1 atm) ένα πτητικό, εύφλεκτο και άχρωμο υγρό.
Οι 95 βαθμοί που αναγράφονται στις συσκευασίες οινοπνεύματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο δηλώνουν την εκατοστιαία αναλογία συστατικών σε μείγμα αποτελούμενο κατά 5% από καθαρό νερό και κατά 95% από αιθυλική αλκοόλη ή αιθανόλη .
Το αλκοόλ που προορίζεται για την παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών παράγεται με απόσταξη προϊόντων που έχουν προέλθει από τη ζύμωση αμυλούχων υλών όπως τα σιτηρά και η πατάτα.
Το προϊόν απόσταξης περιέχει πάντοτε ένα ποσοστό νερού, το οποίο δε διαχωρίζεται από το οινόπνευμα γιατί το μείγμα, που ονομάζεται αζεοτροπικό, συμπεριφέρεται σαν να αποτελείται από μια αδιάσπαστη ένωση.
Όταν παρασκευάζεται κάτι  απαιτείται η χρήση καθαρού οινοπνεύματος, έτσι χρησιμοποιούμε αιθανόλη 100 βαθμών ή απόλυτη αιθανόλη, η οποία παρασκευάζεται με άλλες τεχνικές.
Η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται στην ποτοποιία και στην ιατρική (νοσοκομεία, φαρμακεία).
Το οινόπνευμα πράγματι βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας και γι΄ αυτό περιέχεται στα αποσμητικά και αντιιδρωτικά προϊόντα. Εφόσον μάλιστα το χρησιμοποιείτε καιρό στις μασχάλες χωρίς να έχετε κάποια αντίδραση, δεν υπάρχει κίνδυνος. Η χρήση του όμως στο πρόσωπο δεν ενδείκνυται.
TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Το οινόπνευμα χρησιμοποιείται ευρέως και για την απολύμανση  ως αντισηπτικό στην αποτρίχωση ένα μεγάλο μυστικό είναι ότι  πρέπει να χρησιμοποιούμε το οινόπνευμα με τους 75%  σε χρώμα ροζ ή διαφανές και όχι με τους 95%  όσο και να σας φαίνεται περίεργο αυτό με τους 95%  δεν εξουδετερώνει τα μικρόβια διότι  μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα  προκαλεί τεχνητή ξηρότητα, ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος και νιώθετε «τράβηγμα», πιθανώς κοκκινίλα και λέπτυνση της επιδερμίδας (ακόμα και σε λιπαρά δέρματα) έτσι  επιταχύνει ακόμα και  τη γήρανση του δέρματος. Σε αντίθεση το οινόπνευμα με το 75%   εξατμίζεται ποιο αργά, δεν αυξάνει την θερμοκρασία στο σώμα και δεν προκαλεί μεγάλη ξηρότητα και είναι το ποιο ιδανικό για να χρησιμοποιείτε, ιδίως για την αποτρίχωση σώματος και προσώπου  που η απολύμανση είναι το ποιο σημαντικό πράγμα που πρέπει πάντα να γίνεται.

Πέμπτη, Μαρτίου 29

Bling Strands - ΚΛΩΣΤΕΣ ΛΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ


Οι κλωστές λάμψης (Glitz μαλλιών) μοιάζουν σαν λεπτές χρωματιστές ανταύγειες αλλά είναι ένα υλικό σαν κλωστή. Η εφαρμογή του είναι αρκετά απλή αφού το μόνο που κάνετε είναι να δένετε κοντά στη ρίζα την χρωματιστή κλωστή πάνω σε μικρές τούφες μαλλιών  με έναν μικρό κόμπο. Το υλικό της κλωστής είναι πολύ ανθεκτικό, αφού μπορείτε να λουστείτε, ακόμη και να κάνετε πιστολάκι ή σίδερο για μπούκλες  και ισιωτική. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα και έχουνε βγει και με φτερά,  δημιουργούν μεταλλικό glitter εφέ ειδικά όταν πέσει πάνω τους φως. Τo νέο αυτό αξεσουάρ μαλλιών μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες σχεδόν τις ηλικίες, από μικρά κοριτσάκια μέχρι και για επίσημες εμφανίσεις, ακόμη και σε νυφικά χτενίσματα!  Στην Αμερική τα έχουν λατρέψει πολλές celebrities όπως η Beyonce, φορώντας τα τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και στις επίσημες εμφανίσεις τους!
TIPS ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
Με την ευκαιρία αφού αναφερόμαστε στα μαλλιά ένα καλό tips για την ενδυνάμωση τους είναι να τα περνάτε με καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο, το αγοράζετε σε μπουκαλάκι από το φαρμακείο, είναι οικονομικό και πολύ θρεπτικό για τα μαλλιά σας. Επίσης ένα πολύ καλό δυναμωτικό για τα μαλλιά σας είναι η μαγιά υπάρχει και σε βιταμίνες στα φαρμακεία θα δείτε μεγάλη αλλαγή εάν την χρησιμοποιήσετε μπορείτε να την πιείτε λιώνοντας τη στο νερό αλλά λόγω ιδιομορφίας στην γεύση της προτείνω τις βιταμίνες.

Σάββατο, Μαρτίου 24

ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΟΔΑΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

Τα νέα χρώματα που θα φορέσουμε για το καλοκαίρι 2012 και θα αναδείξουν τα νύχια σας  είναι το   μπλε σκούρο,  πορτοκαλί,  πράσινοκόκκινο ροζ,  μοβ και το κοραλλί.


Πορτοκαλί: Το καλοκαίρι είναι για φωτεινά χρώματα. Το πορτοκαλί είναι φωτεινό και έντονο, που μπορεί να πάει καλά με ανοιχτόχρωμα φορέματα, καλοκαιρινός συνδυασμός με  χρώματα όπως το λευκό και πολύχρωμα θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός  με νύχια βαμμένα πορτοκαλί.

 Λευκό : Για όσες θέλετε να έχετε μια κλασική και επίσημη εμφάνιση , ακόμα και το καλοκαίρι, θα φορεθεί το λευκό βερνίκι νυχιών μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με κάποιο σχέδιο για να δείχνει κομψό. Το λευκό είναι ένα all time  βερνίκι νυχιών μια τάση όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά κάθε σεζόν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με glitter για μια απόλυτη λάμψη.


Κόκκινο: Η τολμηρή και όμορφη εμφάνιση fo4r το καλοκαίρι, θα δούμε συχνά το κόκκινο βερνίκι νυχιών. Αυτή είναι η τάση που εδώ και  2 χρόνια και το 2012 έχει επίσης αυτό το χρώμα των νυχιών στην κορυφή της λίστας. Το χέρι μας δείχνει κομψό και πανέμορφο με τα έντονα κόκκινα νύχια!


Χρυσό: Χτυπήστε τη θερμότητα με ένα χρυσό βερνίκι νυχιών. Καλοκαίρι 2012 το βερνίκι νυχιών έχει χρυσό , που μπορεί να συνδυαστεί με μαύρο χρώμα ή κόκκινο και να κλέψετε την παράσταση!


Ροζ: Η γυναικεία ματιά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση σε ροζ χρώμα των νυχιών. Προσθήκη τόλμη σε αυτό το χαριτωμένο χρώμα των νυχιών του καλοκαιριού και με  συνδυασμό σκούρο μπλε χρώμα.

Κοραλλί: Ένα διακριτικό βερνίκι νυχιών που δείχνει και τονίζει με μια ωραία και απαλή υφή τα χέρια μας.

Μπλε: Μπλε νύχια θα δούμε πολύ φέτος στις  παραλίες, συνδυασμός άψογος με την θάλασσα!
Οι παντόφλες που φοράμε πρέπει να επιδεικνύουν και να ταιριάζουν με το χρώμα στα νύχια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κόκκινο, πορτοκαλί ή μπλε χρώμα των νυχιών. Προτείνονται σκούρα χρώματα για toe.

Παρασκευή, Μαρτίου 23

ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ ZOYA καλοκαιρι 2012

ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Zoya Συλλογή BEACH  με έξι αποχρώσεις:
Ρέιγκαν - βαθύ ροζ κρέμα μοβ
Lara - ζωντανή ροζ κρέμα κερασόχρωμη φούξια
Shelby - απαλή ροζ  κρέμα
Αριζόνα - απαλή κοράλλια κρέμα πορτοκάλι
Τρέισι - φύκια μεταλλικό
Τετάρτη - απαλή κρέμα aqua

Zoya Συλλογή SURF με έξι αποχρώσεις:
Rory - λωτός φύλλο ροζ μεταλλική
Carly - Θάλεια μοβ μεταλλική
Kimber - ιώδη μεταλλική
Myrta - κοραλλιογενών πορτοκαλί μεταλλική
Meg - γοργόνα πράσινη μεταλλική
Zuza - γαλαζοπράσινη μεταλλική



Ο οίκος Zoya μας προτείνει τα  νέα χρώματα  της μόδας με δυο συλλογές : Η ΠΑΡΑΛΙΑ Zoya και η συλλογή SURF σχεδιάστηκε και εμπνεύστηκαν από  τροπικό θέρετρο.
Τα  μακράς διάρκειας  βερνίκια νυχιών είναι γυαλιστερά και είναι απαλλαγμένα από επιβλαβές βιομηχανικές χημικές ουσίες, όπως τολουόλιο, καμφορά, φορμαλδεΰδη, ρητίνη, φθαλικό διβουτυλεστέρα (DBP) που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο και γενετικές ανωμαλίες.

Έβγαλε της δύο συλλογές μαζί γιατί ταυτίζονται και μας υποδηλώνει να βρείτε  παραλία (BEACH) και να σερφάρετε (SURF) το καλοκαίρι.

Zoya Παραλία & Surf  περιέχει 12 χρώματα, και οι δύο συλλογές θα είναι διαθέσιμες από 1 Απριλίου 2012

Τρίτη, Μαρτίου 20

ΒΕΡΝΙΚΙΑ OPI KAI ESSIE ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012


Ο οίκος OPΙ παρουσιάζει μια νέα δυνατή συλλογή με όνομα Spider-Man  με έξι σκιές ηρωικές μια σειρά από χρώματα εμπνευσμένα από την επερχόμενη ταινία δράσης Spider-Man που θα βγει στις οθόνες τον Ιούλιο 2012  με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield και Emma Stone  με το κλασικό κόκκινο χρώμα του Spider-Man και κοραλλιογενείς επιλογή για τη φίλη του Spider-Man, Γκουέν. Είναι  τολμηρά και δυναμικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ροζ κόκκινο χρώμα για την ερωμένη του υπερήρωα, μια σκιά για το κακό, ένα κίτρινο-πράσινο χρώμα για το The Lizard, και ένα χαρούμενο πορτοκαλί κοραλλιογενείς  για την κυρία στην ταινία, Γκουέν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια εξαιρετικά φωτεινή λευκή απόχρωση, ένα μεταλλικό μπλε που ονομάζεται "Into the Night" ή ένα  σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα.
Επίσης τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει και τέσσερις ακαταμάχητες αποχρώσεις με χρώματα της Mini την γνωστή σε όλους μας αγαπημένη του Miky .




Ο οίκος ESSIE παρουσιάζει μια καλοκαιρινή συλλογή Resort  2012  με τέσσερις αποχρώσεις, θα κυκλοφορήσει  στα καταστήματα σύντομα.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ

Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΚΑΙ Η ΣΑΥΡΑ

Ήτανε στο κέντρο του δάσους ένας πίθηκος όπου κάπνιζε ένα τσιγάρο (μπάφο) ξαφνικά από κάτω περνάει η σαύρα, ''γεια σου πίθηκε'' του φωνάζει, ''έλα πάνω'' της απαντάει ο πίθηκος, ανεβαίνει πάνω η σαύρα  και ο πίθηκος της δίνει να καπνίσει ένα τσιγάρο άμαθη η σαύρα και χωρίς να ξέρει τι είναι  στις δυο πρώτες τζούρες άρχισε και ζαλιζόταν . ''Πίθηκε δεν αισθάνομαι καλά του λέει πάω στο ποτάμι να πιω λίγο νερό και θα ξανά έρθω'', ''εντάξει'' της λέει ο πίθηκος. Εκεί που έπινε νερό η σαύρα πετάγεται από μέσα από το νερό ο κροκόδειλος ''γεια σου σαύρα της λέει τι συμβαίνει είσαι καλά''. ''Ήμουνα στο δάσος με τον πίθηκο και εκεί που καπνίζαμε ζαλίστηκα και ήρθα να πιω λίγο νερό'' του λέει η σαύρα. Αλάνι ο κροκόδειλος κατάλαβε τι είχε γίνει και λέει στη σαύρα ''που είναι ο πίθηκος''. Αυτή του απαντάει ''στο κέντρο στο δάσος πάνω σε ένα δέντρο''. φεύγει ο κροκόδειλος και πάει να βρει τον  πίθηκο για να κάνει κανένα τσιγαράκι και αυτός. Φτάνοντας στο κέντρο του δάσους βλέπει κάτω από ένα δέντρο πεταμένα τσιγάρα  κοιτάει πάνω και βλέπει τον πίθηκο και τον φωνάζει ''πίθηκε ε πίθηκε'' κοιτάει ο πίθηκος τρελάθηκε του γουρλώνουν τα μάτια και λέει '' καλά μωρή σαύρα πόσο νερό ήπιες''.

Παρασκευή, Μαρτίου 16

ΦΡΥΔΙΑ


ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ
  • Να θυμάστε πάντα το μισό μακιγιάζ είναι το σωστό φρύδι πολλές φορές δεν του δίνουμε σημασία και όμως είναι ο σύμμαχός μας για ένα σωστό αποτέλεσμα .
  • Για να μην νιώθετε ενόχληση η καλύτερη στιγμή για να βγάλετε τα φρύδια σας είναι μετά από ένα μπάνιο που ανοίγουνε οι πόροι ή βάλτε λίγο λαδάκι. Μετά η αφαίρεση των φρυδιών θα είναι πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη. Θυμηθείτε να αφαιρείτε τις τρίχες κατά τη φορά που μεγαλώνουν.
  • Η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για το πρόσωπο και τα φρύδια είναι με την κλωστή  είναι γρήγορη  και λιγότερο επώδυνη από το τσιμπιδάκι, το κερί ή τη χαλάουα. Η αποτρίχωση με κλωστή είναι μια μέθοδος που έχει την καταγωγή της από την Ανατολή και συγκεκριμένα την Περσία και την Ινδία.Είναι μια τεχνική που εξασθενεί και ελαττώνει το χρόνο επανεμφάνισης της τρίχας στα φρύδια, στο άνω χείλος και στις παρειές. Επίσης διαμορφώνει τα φρύδια σας με το σχήμα που σας ταιριάζει.

Πέμπτη, Μαρτίου 15

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΕΝΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πρέπει να πλύνω το πρόσωπό μου πριν πάω για ύπνο;
  • Ναι  ειδικά αν έχετε μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Αν θέλετε να ξυπνήσετε με δροσερό και λαμπερό δέρμα, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και το αντηλιακό .
Πρέπει να πλύνω το πρόσωπό μου και πάλι το πρωί;
  • Το πρόσωπό μας  δεν λερώνεται την ώρα  του ύπνου,  εάν χρησιμοποιούμε καθαρή μαξιλαροθήκη  (καλό είναι να επιλέγεται να έχει μαλακό ύφασμα και όχι σκληρό  για να μην αφήνει γραμμές στο πρόσωπο και  δημιουργεί ρυτίδες),  έτσι δεν υπάρχει  καμία ανάγκη να πλύνετε και πάλι το πρωί το πρόσωπό σας. Στην πραγματικότητα, πάρα πολλά καθαριστικά μπορεί να στεγνώσουν  το δέρμα.  Αν ξυπνήσετε με ένα λιπαρό με γυαλάδα πρόσωπο  βάλτε  λίγο ζεστό νερό  για να διαλύσει η λιπαρότητα. Μπορείτε επίσης να το περάσετε με  μια ζεστή πετσέτα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω μωρομάντηλα για να αφαιρέσω το μακιγιάζ;
  • Όχι δεν καλύπτονται για την αφαίρεση από μακιγιάζ που απαιτεί ειδικά συστατικά για τη σωστή αφαίρεση.
Έχω πολύ ξηρό δέρμα,  μπορώ να αφαιρέσω το μακιγιάζ χωρίς να ξηραίνεται το δέρμα μου?
  • Επιλέξτε ένα καθαριστικό με βάση τον τύπο του δέρματος σας. Αν έχετε ένα πολύ ξηρό δέρμα προτείνω την εφαρμογή με λάδι σε ένα βαμβάκι και στη συνέχεια περνώντας το λάδι στα χείλη, το πρόσωπο και τα φρύδια.  Το μασάζ με λάδι χαλαρώνει ακαθαρσίες και το μακιγιάζ. Πλύνετε το δέρμα με τη βοήθεια αφρώδους ή τζελ καθαρισμού, και ξεπλύνετε και καθαρίζετε με μια ζεστή πετσέτα, η οποία βοηθάει  για την απολέπιση του δέρματος. Συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα για να διατηρεί υγρό το δέρμα σας .
 Έχω ακμή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω?
  • Αν έχετε ακμή, το καλύτερο  είναι να πλένετε το πρόσωπό με σαλικυλικό καθαρισμού . Αν έχετε λιπαρό δέρμα,  ένα καθαριστικό που να δημιουργεί αφρό.

Τρίτη, Μαρτίου 13

ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ

Gel, αλοιφές, αφροί, λακ μαλλιών. Βάζουμε τόσα πολλά προϊόντα στα μαλλιά μας για να δείχνουμε όμορφες και μένουμε έτσι όλη την ημέρα, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ εάν κάποιο προϊόν για τα μαλλιά σας μπορεί να σας προκαλεί ακμή;

Όταν το στυλ των μαλλιών σας ακουμπάει στο πρόσωπο, δεν μπορεί να είστε βέβαιη ότι θα  κρατήσει το προϊόν μακριά από το δέρμα του προσώπου σας . Μπορεί να  έχετε ακμή στο μέτωπό σας, ένα άλλο καυτό σημείο για την ακμή που προκαλείται από προϊόν στα μαλλιά είναι στο σαγόνι, το λαιμό και την πλάτη.  Κρατώντας τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας  θα σας βοηθήσει.

Τι κάνετε με τα χέρια σας όταν έχετε  βαρεθεί; Τα ακουμπάτε στο σαγόνι ή το μάγουλό σας; Τι γίνεται όταν σκέφτεστε για κάτι; Ακουμπάτε στο μάγουλο ή το πηγούνι σας με το δάκτυλό σας; Πού πάνε τα χέρια σας όταν τα μαζεύεται στον ύπνο; Κάτω από το πηγούνι σας και στο πρόσωπο; Τι κάνετε όταν θέλετε να δείχνετε όμορφη η όταν έχετε αμηχανία, μήπως φτιάχνεται τα μαλλιά σας;

Αν απαντήσατε ναι σε οποιοδήποτε από αυτά, (και οι περισσότεροι από εμάς θα ήταν  ναι, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς!)  κάντε ένα σημείο σκέψης προτού να φέρετε το βρώμικα, λιπαρά  δάχτυλά σας πάνω στο πρόσωπό σας. Τα μικρόβια και η λιπαρότητα στα χέρια σας θα μεταφερθούν στο πρόσωπό σας και θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την ακμή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το κινητό σας; Έχετε  ακόμα σκεφτεί το γεγονός ότι θα το ακουμπήσετε στο μάγουλο σας κάθε φορά που χτυπάει;
Επιλέξτε  τον καθαρισμό με μια μπατονέτα  βάζοντας υγρό με  αλκοόλ θα το κρατήσουμε καθαρό. (Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι ασφαλές για το τηλέφωνό σας.) Και μια καλή πρακτική είναι να το  κρατάτε ελαφρώς μακριά από το μάγουλό σας όταν μιλάτε. Είναι ευκολότερο απ' ότι νομίζετε!

Μερικές καλές συμβουλές είναι  :
    Να κοιμάστε ανάσκελα
    Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας
    Μην συζητάτε  στο  δρόμο  με ένα κινητό
    Κάνετε  ντους μετά από άσκηση
    Κάνετε έναν όρκο ''ποτέ να μην πάτε στο κρεβάτι με μακιγιάζ  στο πρόσωπό σας''
    Χρησιμοποιήστε oil-free προϊόντα
    Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία μακιγιάζ , όχι τα δάχτυλά σας
    Απαλλαγείτε από τους  καπνούς, κλείνουν οι πόροι 

Παρασκευή, Μαρτίου 9

TIPS MATIΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ
Τα μάτια είναι το πιο σημαντικό σημείο στο πρόσωπο. Επειδή όλα τα μάτια δεν είναι ίδια και έχουν διαφορετικό σχήμα και χρώμα τα παρακάτω tips θα σας δώσουν τις λύσεις που χρειάζεστε.

Για τα μικρά μάτια:
  • Απλώστε μια φωτεινή σκιά σε όλο το βλέφαρο και σβήστε την στο κόκαλο.Βάζοντας μια πιο σκούρα απόχρωση στην πτυχή του ματιού θα δώσεις βάθος στο βλέμμα. Ζωγραφίστε μια γραμμή στην ρίζα του πάνω βλεφάρου μ΄ ένα μολύβι κάνοντας στην εξωτερική γωνία την γραμμή σταδιακά πιο φαρδιά.  Ένα ακόμα tip για να δείχνει το βλέμμα σας φωτεινό και ξεκούραστο είναι να χρησιμοποιείτε αϊλάινερ ή μολύβι ματιών και μάσκαρα μόνο στο άνω βλέφαρο.
Για τα στρογγυλά μάτια:
  • Προσπαθείστε να δημιουργήσετε  ένα  σχιστό αποτέλεσμα. Βάλετε μολύβι μέσα στο μάτι και στην εξωτερική γωνία . Δεν τονίζουμε το επάνω βλέφαρο με παχιά γραμμή γιατί έτσι μεγεθύνει το πρόβλημα. Βάλτε αρκετές στρώσεις μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες.
Για τα μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους:
  • Δημιουργείστε πιο μεγάλη την εξωτερική γωνία του ματιού . Βάλτε σκιά , σχηματίστε μια λεπτή γραμμή πάνω στις ρίζες των βλεφαρίδων και  τονίστε τις βλεφαρίδες σας από την μέση και  προς τα έξω με μάσκαρα.
Για τα μάτια που είναι βαθιά τοποθετημένα στο πρόσωπο:
  • Απλώνετε  μια ανοιχτόχρωμη σκιά στο βλέφαρο για να φωτίσουν. Στην πτυχή περάστε μια σκιά μέτρια όχι πολύ σκούρα. Το μολύβι που θα βάλετε αν θέλετε πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην ρίζα των βλεφαρίδων. Αποφύγετε να φωτίσετε το κόκαλο κάτω από τα φρύδια.
Για τα μάτια με καθοδική τάση και χωρίς βάθος:
  • Βάλτε μια σκούρα σκιά στο σημείο όπου θα έπρεπε να υπάρχει η πτυχή του ματιού. Το μολύβι πρέπει να είναι διακριτικό με έμφαση προς τα έξω στο τέλος βάλτε  μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες.
Για τα μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:
  • Επιλέξτε μια σκιά λίγο πιο σκούρα από την απόχρωση της επιδερμίδας σας και απλώστε την δίνοντας έμφαση στην εσωτερική γωνία του ματιού. Τονίστε τις βλεφαρίδες περνώντας αρκετές στρώσεις στο κέντρο του ματιού.


Πως επιλέγω το σωστό χρώμα για τα μάτια μου?
  • Πρέπει  να έχετε μεγαλύτερη αντίθεση με την σκιά έτσι ώστε να αναδεικνύεται το χρώμα των ματιών σας. Να  τα τονίσετε αιχμαλωτίζοντας τα.  Έτσι αν είναι ανοιχτόχρωμα βάζοντας μια σκούρα σκιά τα βάζετε σ ένα πλαίσιο σαν κορνίζα. Να τους δώσετε έμφαση όπως για παράδειγμα όταν βάζετε ένα κόκκινο κραγιόν όλη η προσοχή θα πάει στα χείλη σας αυτό συμβαίνει και στα μάτια .

Τι αποχρώσεις μου ταιριάζουν?

Πράσινα μάτια:  Βαθύ βιολετί και βαθύ μοβ , ροδακινί , βερικοκί όπως και διάφορες αποχρώσεις καφέ, λιλά, σκούρου πράσινου, χρυσό και βαθύ χακί.

Μπλε μάτια:  Χρυσοκόκκινο , ασημί , τυρκουάζ , φούξια μαύρο , αποχρώσεις του καφέ , γκρι , βαθύ μπλε , βιολετί και μοβ και ότι έχει βάση το πορτοκαλί .

Καφέ μάτια:  Μπλε προς το μοβ , γκρι , χρυσό με ροζ , μπρονζέ , μπεζ και χακί – πράσινο, απαλό ροζ  και πράσινο του λεμονιού.

Μαύρα μάτια:  Ροζ,  γκρι , μοβ λεβάντα και σκούρο μοβ.


Ότι σχήμα και ότι χρώμα ματιών και αν έχετε  ανάδειξε τα για  να φαίνονται ακόμα ομορφότερα !!!!!

Πέμπτη, Μαρτίου 8

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

08 ΜΑΡ 2012
Σε όλες τις γυναίκες  εύχομαι χρόνια πολλά!!!

ΣΚΙΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ  ΜΑΤΙΩΝ



 Τα νέα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι έντονα και προσπαθούν να αναδείξουν το πρόσωπο και να δώσουν έμφαση στα σημεία που θέλουμε. Το μακιγιάζ  συνεπώς πρέπει να έχει τα απαιτούμενα χρώματα ώστε να «σπάει» η μονοτονία της εικόνας. Οι νέες αποχρώσεις που κυκλοφορούν είναι το πράσινο του σμαραγδιού, το μοβ, ροζ, φούξια και το γαλάζιο του ζαφειριού. 


    ΚΡΕΜΕΣ

    ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ
    • Το καλοκαίρι η ενυδατική κρέμα  πρέπει να είναι λίγο πιο βαριά και να δημιουργεί  ποιο υγρή μορφή έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στην ξηρότητα που έχει η καλοκαιρινή περίοδος κατά την διάρκεια της ημέρας.  Για να μειώσετε την ξηρότητα του χειμώνα, προτείνω να αποφεύγεται τα  προϊόντα με βάση το αλκοόλ, γιατί μπορεί να σας δημιουργήσουν ξήρανση και σε ορισμένες περιπτώσεις απογύμνωση του δέρματος  ιδίως σε όποιες έχουνε κάποιο πρόβλημα ακμής.
    ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ
    • Να μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακή κρέμα ακόμα και τον χειμώνα ο ήλιος είναι το ίδιο βλαβερός και το πρόσωπο τον αντανακλά από το χιόνι, το έδαφος και τα ρούχα.

    Κυριακή, Μαρτίου 4

    GLITTER TATTOO

    ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ

    Τι είναι ?
    Είναι γρήγορη, εύκολη και ασφαλής εφαρμογή . Δημιουργείς  ένα λαμπερό σχέδιο στο σώμα σου . Σας κάνει να αισθάνεστε  κομψές, σέξι και μέσα στην μόδα όλες τις εποχές. Είναι ανθεκτικό στη θερμοκρασία του σώματος, αδιάβροχο και δεν φεύγει στην πισίνα ή με το ντούς. το σχέδιο μεταφέρεται κατευθείαν από φωτοτυπημένο χαρτί ή το φτιάχνεις μόνη σου. Υπάρχουνε πάρα πολλά σχέδια και  πολλά χρώματα glitter, είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος όλων των ηλικιών και η κόλλα που χρησιμοποιείται είναι υποαλλεργική.
      Πως γίνεται η εφαρμογή?
      Eίναι εύκολη γίνεται σε όποιο σημείο του σώματος θέλουμε,  παίρνεις το σχέδιο που σου αρέσει και αφού καθαρίσεις καλά την περιοχή που θα το εφαρμόσεις( tips: για να έχουμε  ένα  πολύ καλό αποτέλεσμα ξυρίστε την περιοχή εάν υπάρχει τριχοφυΐα),  βάλτε πάνω το σχέδιο από φωτοτυπημένο χαρτί μερικά χρειάζονται βρέξιμο  και αφήνουν το σχέδιο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πριν τα περάσουμε κόλα  και άλλα έχουν το σχέδιο κενό με απευθείας εφαρμογή της κόλλας, εάν είστε καλές βέβαια στην χειροτεχνία φτιάξτε το δικό σας σχέδιο με τα ειδικά βερνίκια όπου μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα χρώματα.  Όπως και να είναι αφού βάλετε το σχέδιο μετά περνάτε την κόλλα την αφήνεται λίγα δευτερόλεπτα και με ένα πινέλο παίρνετε glitter σε ότι αποχρώσεις εσείς θέλετε και το περνάτε πάνω στην κόλα βάλετε διάφορα χρώματα glitter για να αποκτήσει το σχέδιο σας λάμψη, αφού το έχετε καλύψει όλο με glitter μετά με ένα χοντρό πινέλο αρχίζετε και σκουπίζεται ελαφρά προς το κέντρο για να πάει παντού  και αφαιρείται το περίσσευμα έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το αρχικό μας σχέδιο εάν σας έχει ξεφύγει λίγο κάνετε διόρθωση με ένα ξύλινο stick και είσαστε έτοιμες για μια εμφάνιση φανταστική γεμάτη λάμψη .
        Πόσο διαρκούν?
        Τα Τατουάζ Glitter συνήθως διαρκούν από 1 έως 2 εβδομάδες.